Bloggnorge.com // TONEtrall
Start blogg

Min kamp, min seier!

Første cellegiftkur ferdig :)

tirsdag 27. mai , 2014 kl. 00:47 i Min kamp, min seier. 0 kommentarer »

Heisann og hoppsann ♥ I dag kl 09.00 var det klart for første cellegiftbehandling på UNN i Tromsø. Det hele startet først med blodprøver. Deretter ble «Tone Østlyngen» ropt opp av kreftlegen for samtale og masse praktisk informasjon. Der og da begynte pulsen å stige noen hakk, det hele kom så nært…så raskt! Men praten inne hos legen endret tilværelsen fra smånervøs til behagelig faktisk :) At Rune var med med sine 2 ekstra ører og «harddisk» er jeg takknemlig for… Legen fortalte noe interessant og det omhandlet bivirkningene av cellegiftkuren. Han fortalte at de som ofte hadde plager som kvalme og oppkast i svangerskapet/svangerskapene oftest fikk de samme bivirkningene av cellegiftkuren, og de som hadde minimale eller ingen plager i svangerskapet ofte slapp billigere unna! I mine svangerskap hadde ingen plager med dette, så det er da absolutt lov å håpe selv om jeg vet at bivirkningene kan forsterkes jo lengre ut i kuren jeg kommer! Men jeg takker for hver eneste dag jeg slipper det! Etter kuren i dag er det normalt at kvalmen og oppkasten kan komme i løpet av kvelden og i morgen, men så langt (*banker djelvelsk hardt i bordet*) har jeg ikke merket noenting :) Det skal sies at jeg har tatt endel kvalmestillende medikamenter som sitter i kroppen ennå, så i morgen tidlig vil nok bivirkningene være mer fremtredende enn i dag vil jeg tro, om de har tenkt å melde sin ankomst… Det eneste som skjedde under den siste posen med cellegift var at det ble en hevelse/spreng rundt kanylen. De var redd for at cellegiften var gått ut i vevet, men det kan se ut som det bare var saltvann som var lekket ut fra veneflonen. Så jeg har iset det ned med 3 isposer og hevelsen er nå gått helt tilbake og det er heller ikke vondt i det hele tatt, så mye tyder på at dette har gått bra. Ellers gikk alt som en drøm om jeg kan si det!

FEC 60-cellegiftkur

FEC 60-cellegiftkur er den kuren jeg får. Den skal være en forholdsvis «snill» kur i forhold til andre kurer.

Selve kuren var jeg igang med kl 11.15 og var ferdig ca kl 12.45, så tilsammen 1 1/2 time inkludert skyllinger med saltvann før, etter og mellom hver pose med cellegift. Så var det bare å takke for seg og hive seg i den første taxien som tok oss til flyplassen og til flyet vårt som gikk kl 14.00. Rakk det med god margin :)

Ligger til modning og klargjøring :) Måtte varme opp slik at blodårene kommer fram, noe som skal gjøre det lettere å legge inn veneflon.

Ligger til modning og klargjøring :) Måtte varme opp armen slik at blodårene kommer lettere fram, noe som skal gjøre det smidigere å legge inn veneflonen.

Frokost og lunsjen min i dag :)

Frokost og lunsjen min i dag :) 3 poser med cellegift (de minste) og saltvann (den største).

Til høyre for kanylen kan dere se hevelsen.

Rett til høyre for kanylen kan dere se hevelsen. En liten «ballong». 

Nedising av hevelsen

Nedising av hevelsen!

Dagens oppmerksomhet kommer fra Rikke som jeg arbeidet sammen med på Ishavskraft. Hun har laget ulike hjerter av pyntepapir som skal klistres på et silkebånd som videre skal taes med på hver cellegiftbehandling ♥

Pimpe-pakke fra Rikke-mor

Pimpe-pakke fra Rikke-mor. Med dette skal jeg klistre alle de vakre hjertene nedover på silkebåndet og ta med båndet med hjertene på  til hver cellegiftkur som følger. Denne skal pryde stativet hvor cellegiften henges opp på :) Jeg ble så glad over denne- tusen takk Rikke :)

"Pimp my chemotarapy bag"

«Pimp my chemotarapy bag»

Husk alle sammen, uansett hvilken situasjon dere er i: «Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det»!

Nå skal jeg bare vifte litt med tærne før jeg ruller i køy. I morgen skal jeg sove til jeg våkner og har ikke tenkt å ha vekkerklokken på :) So long godtfolk, et hjerte ut i natten sendes til dere ♥




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "TONEtrall" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.